Adblue for kjøretøy | Alt du trenger å vite om Adblue

Om AdBlue

SCR (selektiv katalytisk reduksjon) er en moderne teknikk for å rense eksos i dieselmotorer. Det finnes i dag i nesten alle nye dieselmotorer for tunge kjøretøy og terreng kjøretøy, men også i alt flere personbiler. For at teknikken skal fungere er det nødvendig at AdBlue®-væsken sprøytes inn i eksossystemet. Da minsker utslippet av skadelig NOx. AdBlue fylles alltid på i en separat tank i kjøretøyet og får aldri blandes med dieseldrivstoffet.

Kjøretøy med SCR-teknikk med standarden Euro 4, 5 eller Euro 6 trenger Adblue.

Det kan f.eks. gjelde følgende kjøretøy: • Kommersielle kjøretøy med SCR-teknikk som lastebiler, søppel lastebiler, brannbiler osv. • Lettere transport biler med SCR-teknikk som varebiler, busser, minibusser osv. • Personbiler med SCR-teknikk.

Samme kontrollert kvalitet til alle kjøretøy

AdBlue® må produseres etter den europeiske standarden ISO/PAS 22241-1. Bare da får produktet merkes med varemerket AdBlue®. Du kan trygt velge AdBlue® fra oss. AdBlue® fra  Arom-dekor Kemi oppfyller kravene fra alle motorprodusenter. Det spiller heller ingen rolle hvilke typer av kjøretøy du har, alle motorer med SCR bruker samme AdBlue®. Enkelt og sikkert.

Unngå driftstopp og maksimere økonomien

Kjøretøy med SCR-teknikk krever AdBlue® for å fungere. Derfor er sikker adgang helt avgjørende for å unngå unødvendige driftstopp. AdBlue® har også den effekten at den både maksimerer drivstoffets energi og senker kostnadene med lavere veiskatter innen EU. Pass på å alltid ha adgang til AdBlue® – la oss skreddersy en helhetsløsning med abonnement eller automatisk påfylling med egen tankstasjon.

Ikke farlig å transportere og lagre

AdBlue® er relativt harmløst for dyr og mennesker. Væsken er ikke giftig, den kan ikke antennes eller eksplodere. AdBlue® kan transporteres og lagres med minimal risiko. AdBlue® krystalliseres ved temperaturer under -11°C. Om væsken fryser kan den tines og brukes igjen. Derimot bør man unngå oppbevaring ved høye temperaturer eller i direkte sollys, for da kan væsken separeres. Har væsken separert seg, kan den ikke brukes. Arom-dekor Kemi har tankstasjoner for utplassering som optimerer forholdene for AdBlue®.

Forbruk

Gjennomsnitts forbruk av AdBlue® er 1,5 l/1 000 km. For kjøretøy som oppfyller Euro-4 og Euro-5 er standard forbruk av AdBlue® 4–6% av drivstoff forbruket. Drivstoffets kvalitet og kjøretøyets driftsett og laster påvirker også forbruket av AdBlue®.

Holdbarhet

Produktet får ikke blandes med andre væsker. Produktets holdbarhet er 1 år etter produksjonsdato. Væsken må oppbevares utenfor rekkevidde for barn og dyr.

Hold deg informert, abonnér på vårt nyhetsbrev