FAQ - Aromdekor
Hva er AdBlue?

AdBlue er, til tross for navnet, en fargeløs væske som er en blanding av avionifisert vann og 32,5 prosent nitrogenholdig væske. Blandingen er ikke giftig og ufarlig å håndtere. AdBlue brukes i kjøretøy som har rensesystem med SCR-teknikk og ved å bruke SCR minker utslippene av skadelige nitrogenoksider med opp til 90 prosent. SCR står for selektiv katalytisk rensing og er en teknikk som renser utslipp fra dieselmotorer.

Teknikken fungerer ved at AdBlue-væsken sprøytes inn i eksossystemet. I dag finnes teknikken i stort sett alle personbiler og tunge kjøretøy med dieselmotor.

Hvordan skal jeg blande spylevæsken selv, for riktig frysepunkt?

Konsentrert spylervæske kan blandes med vann for å forandre frysepunktet.

– Like deler konsentrat AdProLine® spylervæske og vann gir frostbeskyttelse ned til -30°C.

– En del AdProLine® blandet med to deler vann gir beskyttelse ned til -15°C.

– En del AdProLine® blandet med tre deler vann gir beskyttelse ned til -10°C.

For å finne det nøyaktige frysepunktet når man blander sjølv, må man bruke et fraktometer. Dette er en optisk måler som kan kjøpes i butikker som selger bilrelaterte produkt.

Hvilke kjemikaliske produkt kan dere levere?

– AdProLine® Mikroavfetting
– AdProLine® Kallavfetting Ekstra
– AdProLine® Krafttvask
– AdProLine® Kraftvask med voks
– AdProLine® Alkali Aid
– AdProLine® Brush Aid

Hvilke av deres produkter er merket med Bra Miljöval?

Våra Spylervæsker er merkte med Bra Miljöval.
– AdProLine® Spylevæske Konsentrert
– AdProLine® Spylevæske Ferdigblandet

Hvilke av deres produkter er Svanenmärkta?

– AdProLine® Alkali Aid
– AdProLine® Brush Aid
– AdProLine® Surfactant
– AdProLine® Foam Surfactant

Hvilken frostvæske skal jeg velge?

Bruk den samme frostvæsken som ble brukt fra fabrikken da kjøretøyet var nytt.  Du finner informasjon om dette i kjøretøyets instruksjonsbok.

Kan jeg blande frostvæske med vann fra kranen?

Fargen er bare tilsatt frostvæsken, og derfor er det vanskelig å svare på forskjellen mellom rød og blå frostvæske. Det som skiller frostvæsker er hvor gode de er mot korrosjon, dette er avgjørende for hvor effektivt de beskytter mot korrosjon, og levetiden.

Hva er forskjellen på rød og blå frostvæske?

Fargen er bare tilsatt frostvæsken, og derfor er det vanskelig å svare på forskjellen mellom rød og blå frostvæske. Det som skiller frostvæsker er hvor gode de er mot korrosjon, dette er avgjørende for hvor effektivt de beskytter mot korrosjon, og levetiden.

Fargen er således ingen garanti for kvalitet.
Blå frostvæske er ofte et produkt med lavere kvalitet og har benevnelsen BS6580: 2010, men det kan også være av høy kvalitet – f.eks. en original frostvæske (OEM) til Peugeot & Citroën.

Kvalitetsforskjellene gjelder også for rød frostvæske som kan være en longlife-frostvæske, uten offisielt godkjentstempel fra bilprodusentene. Men til og med originale frostvæsker fra blant andre VW, MAN og Mercedes-Benz er rødfarget. Snakk med din leverandør for å få mer informasjon om frostvæsken du bruker i dag, eller dersom du har spørsmål om hvilken kvalitet du trenger til din bil.

Har dere pumper for frostvæskel?

Vi har ikke pumper spesielt for frostvæske I vårt sortiment, men vi kan formidle kontakt med forhandlere som kan levere dette.

Har dere flere oljer i utvalget?

Vi har hele sortimentet til Total, se her.

Hvordan fjerner jeg rester av asfalt fra bilen?

Bruk AdProLine®Kaldavfetting Ekstra eller AdProLine®Kaldavfetting Optimal og påfør det bare der du har rester av tjære og asfalt. La det virke minst 3-5 minutter før du spyler av

Kan jeg bruke felgrens på alle typer felger?

Ja, men vær forsiktig dersom du har for-krommede felger som du er redd for. Da anbefaler vi i stedet vår AdProLine® Oksid-løser som er ufarlig å bruke og ikke påvirker felgene.

Hvilke forskjeller er det på deres kaldavfettingsmidler?

Vi har avfettingsmiddel for forskjellige typer kjøretøy eller overflater som skal rengjøres. Dersom overflaten som skal rengjøres har mye oljerester, kan man bruke en middels kjemisk kaldavfetting som virker raskere. Er det en bil eller en overflate som ikke tåler for sterke kjemikalier, kan man bruke en kaldavfetting med mindre kjemikalier. Da er AdProLine®Kaldavfetting Ekstra eller AdProLine® Kaldavfetting Optimal gode valg.

Hvilken kaldavfetting er best?

Arom-dekors best kaldavfetting heter AdProLine® Kaldavfetting Optimal. Den kan brukes selv om kjøretøyet er vått og er utviklet spesielt for å fjerne salt, olje og asfalt uten å skade overflaten.

Hvilke produkt kan jeg bruke på rustfritt stål?

Til rustfrie overflater anbefaler vi vår AdProLine® Oksid-løser. Den er utviklet for å fjerne oksydering, kalk og overflaterust uten å skade den rustfrie overflaten.

Hvilke produkt kan brukes på aluminium?

Her anbefaler vi vår AdProLine® Oksid-løser. Den er utviklet for å fjerne oksydering, kalk og overflaterust uten å skade aluminiumet.

Har dere et middel for vask med ultralyd?

Nei, ikke for øyeblikket.

Hvilket middels kan jeg bruke i en slipemaskin for gulv?

Her anbefaler vi et produkt som ikke skummer for mye. Vi anbefaler da vår AdProLine®Vask APL 100.

Hvilket middel skal jeg bruke på verkstedgulvet?

Det avhenger av hvilken type verkstedgulv. Er det olje og skitt, anbefaler vi er AdProLine® Mikroavfettning. Den løser opp  både olja, skitt og støv. Er det bare sot  och grovsmuts. Er det bare skitt og støv, anbefaler vi vårt alkaliske produkt AdProLine®Vask APL 100.

Hold deg informert, abonnér på vårt nyhetsbrev