96 90 13 10             post@aromdekor.no

Event

Søk

Inloggad som:

Ny kund

Glemt passord

Angi e-postadressen din og klikk på "Send". Innloggingsopplysningene dine blir sendt til e-posten din.

HVA ER SPYLERVÆSKE?

En fungerende spylervæske er en viktig del av sikkerheten for å oppnå god sikt og trygg bilkjøring. Men hva inneholder spylervæsken? Hva er forskjellen mellom ferdigblandet og konsentrert? Og hva bestemmer frysepunktet for spylervæsken? Arom-dekor svarer på alt som kan være nyttig å vite om spylervæske!

 

HVA INNEHOLDER SPYLERVÆSKE?

Spylervæske består av vann og en variert mengde denaturert alkohol. De to vanligst forekommende alkoholene er etanol eller isopropanol. Alkohol har lavt frysepunkt og brukes i spylervæsken for å regulere væskens frysepunkt. Det er forholdet mellom mengden vann og alkohol som avgjør frysepunktet for spylervæsken. Spylervæske har videre ulike tilsetninger, avhengig av om den er beregnet for bruk om vinteren eller sommeren. Spylervæske beregnet for vinteren inneholder blant annet frostbeskyttelsesmiddel og tensider tilpasset for å håndtere smuss som forekommer om vinteren, for eksempel veisalt. Spylervæske for sommeren har en liten mengde frostbeskyttelse og andre tensider som enkelt fjerner proteinrike forurensninger som insekter. Felles for spylervæsker fra Arom-dekor er at de effektivt fjerner smuss og trafikkfilm.

SPYLERVÆSKE MED ALKOHOL ER BRANNFARLIG

Spylervæske inneholder alkohol, og det er viktig å være oppmerksom på at både væsken og dampen er brannfarlig og lettantennelig. Spylervæske må derfor behandles med stor forsiktighet og helst på et sted med god ventilasjon. Vær ekstra oppmerksom ved håndtering av konsentrert spylervæske. Den inneholder en større mengde alkohol enn ferdigblandet og er dermed lettere antennelig.

ER SPYLERVÆSKE MILJØFARLIG?

Vår AdProLine®-spylervæske er merket med Bra Miljöval. Denne miljømerkingen kommer fra den svenske Naturskyddsföreningen og tildeles produkter som har lav helse- og miljøpåvirkning og ikke inneholder giftige og vanskelig nedbrytbare kjemikalier. AdProLine® kan dermed brukes med god samvittighet!

 

 

HVORFOR BRUKER MAN SPYLERVÆSKE?

SPYLERVÆSKE – FOR ØKT SIKKERHET I TRAFIKKEN

Spylervæske brukes til å rengjøre frontrute, bakrute og frontlykter og er et avgjørende sikkerhetselement med tanke på å redusere faren for ulykker i trafikken.

For å fjerne smuss er det viktig å kombinere riktig spylervæske med gode viskerblad. Velfungerende viskerblad gir dessuten et lavere forbruk av spylervæske. Gode viskerblad skal heller ikke etterlate spor på ruten. Begynner viskerbladene å miste funksjon og etterlate spor på frontruten, er tiden inne for å bytte dem ut. Det samme gjelder om viskerbladene begynner å slippe ruten, eller hvis gummien har tørket eller sprukket.

KONTROLLERE SPYLERVÆSKE

De fleste kjøretøy varsler når det begynner å bli tomt for spylervæske. Du bør likevel kontrollere mengden spylervæske med jevne mellomrom.

 

HVILKE TYPER SPYLERVÆSKE FINNES DET?

Det finnes ferdigblandet og konsentrert spylervæske. Den ferdigblandede spylervæsken kan brukes med en gang, mens den konsentrerte spylervæsken bør blandes ut med vann. Andelen vann som tilsettes, påvirker frostbeskyttelsen og avgjør frysepunktet for spylervæsken. Velg spylervæske etter årstid. Det finnes spylervæsker tilpasset for det varierende klimaet som følger av årstidene, for eksempel sommerspylervæske som er ekstra godt egnet for sommerbruk.

FERDIGBLANDET SPYLERVÆSKE

Ferdigblandet spylervæske er egnet hvis man vil spare tid og er usikker på hvordan man skal få til riktig blanding. AdProline® tilbyr ferdigblandet spylervæske for sommeren med et frysepunkt på minus 5 grader og ferdigblandet spylervæske med et frysepunkt på minus 18 henholdsvis 30 grader for kaldere temperaturer.

KONSENTRERT SPYLERVÆSKE

Konsentrert spylervæske er egnet hvis man føler seg trygg på å blande ut væsken på egenhånd og ønsker å spare penger på sikt. Konsentrert spylervæske gir en lavere literpris når den er utblandet. AdProline® konsentrert spylervæske gir frostbeskyttelse ned til under minus 65 grader når den er ufortynnet. Se instruksjonene på pakningen og finn ut hvor mye vann som skal tilsettes for å få et frysepunkt på minus 10, 15 eller 30.

HVIS SPYLERVÆSKEN FRYSER

Velg gjerne en spylervæske med lavere frysepunkt enn den forventede temperaturen – for ikke å risikere at hele spylesystemet fryser. Frysepunktet til Adproline® spylervæske angir når vannet begynner å krystallisere. Når dette skjer, blir vannet og spylervæsken tregtflytende. Når temperaturen deretter stiger, går væsken over i flytende form og fungerer utmerket igjen. Det går også fint å tilsette konsentrert spylervæske for å utbedre problemet.

Besøk produktsiden for å bestille spylervæske fra AdProline®. I tillegg til spylervæske tilbyr vi AdBlue, frostvæske, avfettingsmiddel og vaskeprodukter. 

Våre spylervæsker

  • Total: 4
  • Total: 4