96 90 13 10             post@aromdekor.no

Event

Søk

Inloggad som:

Ny kund

Glemt passord

Angi e-postadressen din og klikk på "Send". Innloggingsopplysningene dine blir sendt til e-posten din.

Hva er AdBlue®, og hvorfor trenger man det?

 

AdBlue® er et produkt som brukes i kjøretøy som har avgassrensesystem med SCR-teknologi. I dag finnes teknologien i så å si alle personbiler og tunge kjøretøy med dieselmotorer. AdBlue® er, til tross for navnet, en fargeløs væske som består av en blanding av avionisert vann og 32,5 % ureastoff. Væsken er giftfri og ufarlig å håndtere.

SCR-Teknologi
SCR betyr ”selektiv katalytisk rensing” og er en teknologi som renser avgassene fra dieselmotorer. For at teknologien skal fungere må AdBlue®-væsken sprøytes inn i avgassystemet.

Reduserer utslippene
Ved å bruke SCR reduseres utslippene av skadelige nitrogenoksider med opptil 90%. 

Utviklingen går fremover
For å få perspektiv kan man si at en bil fra midten av 70-tallet slipper ut like mye nitrogenoksider (NOx) og partikler som hundre nye biler gjør i dag. Sammenlignet med en Euro 1-klassifisert dieselbil (1992) slipper en Euro 6-klassifisert dieselbil ut 95 % mindre nitrogenoksider og 97 % færre partikler. 

Adblue® fra Arom-dekor
Du skal alltid kunne være trygg når du velger Arom-dekor som leverandør av AdBlue®. Vi gjennomfører alltid tester for å forsikre oss om at vår AdBlue® holder riktig kvalitet. Vi tar prøver av samtlige produserte batcher og har full sporbarhet på all AdBlue® vi produserer – for alltid å kunne garantere at vi leverer den beste kvaliteten.


EGEN TANKSTASJON MED ADBLUE®

Vi Arom-dekor både selger og leier vi ut tankstasjoner for AdBlue®. En egen tankstasjon gjør ting mye enklere ved et høyt forbruk av AdBlue®, som for eksempel hos et transportselskap.

 

Se våre tankanlegg


BULKLEVERANSE – DAGLIG DISTRIBUSJON VIA LASTEBIL

Med vår bulkleveranse kommer det tankbiler som fyller på tankene deres. Dere han ha faste bulkleveranser eller bestille ved behov. Vi distribuerer produktet hver dag, både i egne kjøretøy og ved hjelp av innleide transportører. Vi leverer med bulk til de fleste steder i Norge og tilbyr korte leveringstider.

 

Bestill bulkleveranse


ADBLUE® I PAKNING

VI Arom-dekor Kemi tilbyr vi AdBlue® i flere forskjellige emballasjestørrelser – for å passe ulike behov.

 • IBC – 1000 liter
  Vår største pakning i tillegg til bulkleveranse. Ved kjøp av 1000 liter får du det levert i en IBC-beholder.
 • Fat – 210 liter
  Det nest største alternativet, med mulighet for å kjøpe pumper for enklere håndtering av væsken i fat.
 • Dunk – 5, 10 og 25 liter
  En dunk er et mer letthåndterlig alternativ. Vi tilbyr AdBlue® i dunk på 5, 10 og 25 liter, og påfyllingstut følger med i alle dunker bortsett fra 25 liter.

 

Handle AdBlue®


5 VANLIGE SPØRSMÅL OM ADBLUE®

1. Hvor lenge varer AdBlue®?
Forbruket av Adblue® varierer avhengig av hvilken type kjøretøy det er (tungtrafikk eller personbil), og hvordan den brukes. En tommelfingerregel er at gjennomsnittlig forbruk av AdBlue® er 1,5 l/1000 km. For motorkjøretøy som oppfyller Euro-4 og Euro-5 er standardforbruk av AdBlue® 4–6 % av drivstofforbruket. AdBlue® fylles alltid på i en separat tank i kjøretøyet og skal aldri blandes med dieseldrivstoffet. .  

2. Hvem kan produsere AdBlue®?
For at et produkt skal kunne kalles AdBlue® må det produseres i henhold til den europeiske standarden ISO/PAS 22241-1. Bare da kan produktet merkes med varemerket AdBlue®. Som produsent av AdBlue® er det viktig å ha en effektiv og kvalitetssikret produksjon. Arom-dekor Kemi oppfyller alle disse kravene.

3. Hvor og hvordan kjøper man AdBlue®?
AdBlue® kan kjøpes på mange steder, som bilverksteder, bensinstasjoner osv. Arom-dekor pakker og selger vår AdBlue® i størrelser fra dunker til hele tankbilleveranser.

4. Hvor lenge varer AdBlue®?
Produktet har en holdbarhet på 18 måneder år fra produksjonsdato, under forutsetning av at det oppbevares i tråd med anbefalingen. Husk at AdBlue® ikke skal blandes med andre væsker.

5. Hvordan skal man transportere og lagre AdBlue®?
AdBlue® er relativt harmløst for dyr og mennesker. Væsken er ikke giftig og kan ikke eksplodere eller antennes. AdBlue® kan transporteres og lagres med minimal risiko. AdBlue® krystalliseres ved temperaturer under -11 °C. Hvis væsken fryser, kan den tines og brukes om igjen. Oppbevaring ved høye temperaturer eller i direkte sollys bør derimot unngås, fordi det kan føre til at produktet separerer. Hvis væsken har separert, kan den ikke brukes. Rester av AdBlue®, i form av hvite flekker, kan enkelt tørkes av ved hjelp av varmt vann.


HVORFOR VELGE AROM-DEKOR?

Fra oss kan dere bestille alle typer pakninger eller leveranser direkte fra vår nettbutikk. Vi tilbyr en helhetsløsning tilpasset deres behov.

LES MER OM OSS

SPØRSMÅL OM BULKLEVERANSE?

Har du flere spørsmål om våre bulkleveranser eller tankstasjoner med peilesystem? Ikke nøl med å kontakte oss, vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss
 • Total: 5
 • Total: 5